Direktlänk till inlägg 5 februari 2017
Hej alla!
Jag vill bli vegan när jag blir äldre. Skulle vilka bli det nu, men ingen annan i familjen är/vill bli det. Men ialla fall. Här kommer ett recept på svingoda tacoburgare+att de är vegetariska och kan bli veganska.
Du behöver (4 port):
3-4 dl kokta kidneybönor (en burk)
4 msk tacokrydda (recept nedan)
1 krm nymalen svartpeppar
300 g fast tofu, naturell eller marinerad
3 dl krossade tortillachips, gärna med t.ex ostsmak
4 msk vetemjöl
Rapsolja att steka i
Tillbehör:
1 rödlök
1-2 avokado
1 paprika
2 dl majs
En kruka sallad eller färsk spenat
2 dl gräddfil
1 liten vitlöksklyfta
4 hamburgerbröd
1. Mixa bönor (skölj först), tacokrydda och peppar, enklast med stavmixer i en bunke. Mosa ner tofu med em gaffel-det är bara bra om smeten inte är helt slät.
2. Krossa tortillachipsen, t.ex i en mortel, och blanda ner hälften i smeten tillsammans med vetemjöl. OBS! se till att chipsen inte är för grovt krossade.
3. Forma 4-6 burgare. Vänd dem sedan i resten av chipskrosset, som panering.
4. Stek burgarna wtt par minuter på vardera sida i generöst med olja.
5. Skär upp rödlök, avokado och paprika i skivor till garneringen. Och skölj majs och sallad.
6. Blanda gräddfilen och lite vitlök till en dtessing.
VEGANVÄNLIG: välj veganvänliga tortillachips. Ta en klick klassisk tacosalsa som dressing
Hoppas ni gillade det!
Kramar
Hej igen! För en stund sedan (2 veckor typ, ungefär) så kollade jag på Therese Lindgrens mukbang som hon hade tsm med sin bästavän Therese (a.k.a Zäta). Där pratade de blandannat om hur burhöns och tuppar har det på sådana ställen där man föder...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
||||||||
|